Gratis levering in de Provincie Antwerpen

About

Het klikte meteen met “il bel paese”, de fascinatie voor het land maakte van ons ware italofielen.

Het lekkere eten en de voortreffelijke wijn, de prachtige taal, de mensen en hun levensstijl, de zin voor esthetiek, de muziek, het kan ons allemaal bekoren.

De droom om een eigen plek te hebben in Italië werd groter en groter….

In 2005 was het zover. We werden op slag betoverd door een casa colonica, een oude pachthoeve, op een droomlocatie in Castelleone di Suasa, regio Le Marche. Het domein werd Casa U’ gedoopt, de woning bewoonbaar maken was de volgende uitdaging.

De restauratie hebben we doorheen de jaren stap per stap doorgevoerd. Belangrijk voor ons was om de authenticiteit van de pachthoeve te behouden.  Hierin zijn we geslaagd dankzij de inzet, ervaring, het artisitieke talent en de professionaliteit van lokale medewerkers. Wij zijn bijna rond. Het is goed vertoeven in Casa U’…

Ondertussen hebben we in Le Marche mooie vriendschappen opgebouwd die onze kijk op de wereld verruimd hebben. De levenshouding van respect, fierheid, puurheid en kwaliteit weerspiegelt zich ook in één van de favoriete
gespreksonderwerpen van de marchigiani : de perfecte maaltijd, een evenwicht tussen lekker en gezond. Zo zijn ook wij ons gaan verdiepen in de producten die de lokale boeren aanbieden.

De zoektocht naar deze voeding ligt bovendien in de lijn van onze hobby: running, of il “podismo” zoals het zo mooi klinkt in het italiaans. Sinds een aantal jaren hebben we ons aangesloten bij een loopclub uit de buurt. Regelmatig worden er kortere of iets langere loopwedstrijden georganiseerd. Dit is steeds een feest: samen lopen in de prachtige heuvels of bij zonsopgang langs de zee…. sfeer gegarandeerd. Hoogtepunt is de marathon Barchi-Fano, elke eerste zondag van mei: Collemar-athon, la maratona dei valori. (www.collemar-athon.com).

 

Back to the top