Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Risotto van farro perlato/Risotto van spelt met groene asperges

4 personen

300g farro perlato (Monterosso), 1 grote ui fijngesnipperd (*), 1 prei fijn gesneden, 1 bussel groene asperges harde uiteinden verwijderd en in stukjes gesneden, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), scheutje witte wijn, 700ml kippenbouillon, 3 stevige theelepels burro al tartufo/truffelboter (Cianni Tartufi & Figli), zwarte peper, zout, handvol geraspte parmigiano kaas

Fruit de ui in een goeie scheut olijfolie tot hij glazig is. Voeg de prei toe en bak even mee aan. Schenk de witte wijn erbij en verhit alles nog 5 min. Bak de asperges mee aan, en breng op smaak met peper en zout. Breng intussen de kippenbouillon aan de kook in een andere pan.

Spoel de farro perlato onder koud water. Laat gedurende 10 min. koken in ruim gezouten water. Giet af. 

Voeg de farro perlato bij de groenten. Meng er een (kleine) soeplepel bouillon onder en roer. Blijf bouillon toevoegen en langzaam roeren, maar zorg dat de farro perlato nooit alle bouillon absorbeert. De farro perlato zal na zo’n 10 min. een goeie bite hebben. Voeg de truffelboter en de parmigiano toe, roer langzaam zodat de boter smelt en de kaas in de rijst wordt opgenomen. Zet het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat de risotto een paar minuten rusten. Serveer op grote borden en strooi er nog wat parmigiano kaas over.

Tip: Het recept wordt nog feestelijker als je er een heel fijn plakje kwaliteitsvolle parmaham bij serveert.

(*) Al ooit de ui/cipolla di Suasa geproefd? De cipolla di Suasa wordt exclusief geteeld in de zone van Castelleone di Suasa en San Lorenzo in Campo. De buitenschil van de ui heeft een terracotta kleur, het vruchtvlees is wit met een roosachtig vliesje. De ui heeft een zalig zoete smaak. De cipolla di Suasa heeft het label van de Slow Food beweging.
Back to the top