Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Polenta met funghi porcini/eekhoorntjesbrood (*)

Portie 4 tot 5 personen

400g polenta met witte truffel (Cianni Tartufi & Figli), 20g gedroogde funghi porcini /eekhoorntjesbrood, 500g bruine champignons schoongemaakt en in schijfjes gesneden, 2 teentjes look fijngehakt, een scheutje witte wijn, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), takje rozemarijn, zwarte peper, zout, geraspte parmigiano kaas

Leg de gedroogde funghi porcini in een diep bord, bedek ze met lauw water en laat 15 min. weken. Laat de funghi porcini uitlekken, maar behoud het kookvocht (**). 

Bak de rozemarijn, de look en de champignons aan in de olijfolie. Voeg de funghi porcini toe, giet de wijn erbij en laat even verdampen. Breng verder op smaak met peper en zout. 

Gebruik voor het bereiden van de polenta een ruime pan met dikke bodem. Vul met 1,5 l water, voeg zout toe en breng het water aan de kook. Zet het vuur iets lager. Roer met één hand het water met de klok mee en strooi met je andere hand de polenta beetje bij beetje in de pan. Belangrijk is dat je blijft roeren en niet van richting verandert; dit is de enige manier om klonten te voorkomen. Reken op een kooktijd van circa 6 min.; kooktijd vang aan vanaf het moment dat je de eerste polenta in de pan strooit. (Mocht de polenta toch iets te dik worden, mag je tijdens het kookprocedé een beetje warm water toevoegen.)

Schenk de polenta tenslotte op een platte schotel in een laag van circa 2 cm dik en verdeel er de paddenstoelen over. Werk of met de parmigiano kaas.

(*) De paddenstoelenmengeling is ook heerlijk in combinatie met de rijst van zwarte truffel of de witte truffel tagliatelle van Cianni Tartufi & Figli.

(**) Het vocht van de funghi porcini is een lekkernij, ideaal ter vervanging van bouillon.

Back to the top