Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Minestrone met zuppa/kikkererwten, gerst en tuinbonen

10 soeplepels zuppa (I Lubachi), laurierblaadje, 60g pancetta, een teentje look, 1 ui, 1 takje bladpeterselie, 1 stengel bleekselder, 3 tomaten, 2 wortelen, 3 aardappelen, 2 courgettes, 200g (dieprvires)erwten, ½ savooikool, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio) laurier, salie, basilicum, zout, zwarte peper, parmigiano

Laat de peulvruchten 6 tot 8 uur weken. 

Ontvel en ontpit de tomaten, snij in stukjes. Hak de wortelen, aardappelen en courgettes fijn. Versnipper de savooikool. Leg apart. 

Hak de pancetta, de knoflook en de ui heel fijn. Voeg de peterselie en de bleekselder toe en hak opnieuw. Doe het mengsel in een pan en fruit aan in de olijfolie. 

Voeg de tomaten, wortelen, aardappelen en courgettes toe, samen met 2 lepels olijfolie en 2l water. Doe er zout en peper en breng alles op een hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep minstens 2 uur pruttelen.  Doe er de laatste 15 min. de erwten en de savooikool bij.

Kook ondertussen de zuppa in ruim water gedurende 20 min. Voeg de laurier toe, zo zijn de peulvruchten lichter verteerbaar. Giet de peulvruchten af onder koud water. Voeg ze bij de minestrone en roer er de salie en basilicum door. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Schep de soep in een terrine en geef er veel parmigiano bij.

Deze minestrone mag tamelijk dik zijn. Hij is heet heel lekker, maar je kan hem in de zomer ook lauw of koud opdienen.

Back to the top