Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Peulvruchten met wortel en pastinaak

Voor 2 personen

Je kan dit recept bereiden met alle peulvruchten van I Lubachi. Dus met linzen, gedroogde tuinbonen, de mengeling van gedroogde tuinbonen en gepeld speltgraan, of de mengeling van kikkererwten, gerst en tuinbonen. De mengeling van kikkererwten, gerst en tuinbonen moet je vooraf 6 tot 8 uren laten weken, voor de andere peulvruchten is voorweken dit niet nodig.

6 tot 8 soeplepels peulvruchten (I Lubachi), 8 wortelen met lof (niet te groot), 3 kleine pastinaken, een teentje look, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), zout, zwarte peper, groentebouillon, bieslook

Kook peulvruchten 15 min. in voldoende water. Voeg een blaadje laurier toe, zo zijn peulvruchten beter verteerbaar. Giet het kookwater af, spoel de peulvruchten onder koud water en laat uitlekken. (*)

Schil de wortelen, snij het lof af tot op 2cm. Schil de pastinaak en snij overlangs in reepjes (ongeveer dezelfde dikte als de wortelen). Plet de look. 

Verhit de olijfolie in een pan en bak de wortelen, pastinaak en look. Voeg wat bouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de peulvruchten onder de groenten, voeg eventueel nog een beetje bouillon toe en laat gedurende een kleine 5 min. verder sudderen. Werk af met bieslook.

(*) Het kookvocht van peulvruchten (aquafaba) mag je niet zomaar weggooien. Het is een lekker om aan soep toe te voegen. Aquafaba is ook onmisbaar in de veganistische keuken; met zijn textuur en neutrale smaak vervangt het probleemloos het eiwit (of heel het ei) in heel wat bereidingen.

Back to the top