Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Tacconi met aubergines en passata van pruimtomaten

3 personen

250g tacconi tagliatelle (I Lubachi), 2  kleine aubergines in schijfjes gesneden (*), bladpeterselie fijngehakt, passata di pomodori datterini biologici/passata van biologische pruimtomaten (San Cesareo), olijfolie extra vergine (L’Olivaio), peper en zout

Kook de tacconi in ruim water met zout (+/-6min.). De tacconi tagliatelle mag nog niet volledig al dente zijn. Hou een deel van het kookwater bij.

Giet olijfolie in een pan en bak de peterselie even aan. Voeg de aubergines toe en bak verder aan. Kruid met zout en peper. Meng de passata hieronder. Vul het lege bokaaltje half met kookwater van de pasta.

Meng de tagliatelle onder de groentemengeling, en voeg nog wat kookwater van de pasta toe. Roer het geheel tot de pasta al dente is.

(*) Tegenwoordig zijn de aubergines minder bitter, zouten blijft een ding maar is geen must. Door de aubergine vooraf te zouten, onttrek je er het vocht uit en minder vocht is meer smaak. Bovendien zout je de aubergine zo van binnen en meer zout is ook meer smaak. Hoe ga je te werk? Snij de aubergines in reepjes en bestrooi ze met keukenzout. Laat een half uurtje trekken. Spoel het zout en het vrijgekomen vocht af, en dep de aubergines droog met een stukje keukenrol.

Back to the top