Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Spaghetti farro/spelt met fave (tuinbonen) en pecorino

4 personen

320g spelt spaghetti (Monterosso), 360g tomatenpassata, 7 soeplepels fave decorticate/gedroogde tuinbonen (I Lubachi), 50g pancetta in blokjes gesneden, 1 teentje look fijngesneden, 1 rood vers chilipepertje (*), half glas witte wijn, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), schilfers pecorino, venkelzaadjes(**), blaadje laurier, zwarte peper en zout

Verwijder de zaadjes van het chilipepertje (de zaadjes zijn héél pikant) en hak het pepertje in kleine stukjes. 

Kook de gedroogde tuinbonen in ruim water met een blaadje laurier gedurende 6 min., giet af en spoel met koud water. 

Bak de pancetta, de look en het chilipepertje aan in de olijfolie. Voeg de tuinbonen en de venkelzaadjes toe. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de tomatenpassata toe, leng eventueel aan met een beetje water en laat nog 10 min. sudderen met het deksel op de pan. Kruid met zout en peper. 

Kook ondertussen de pasta al dente in ruim water met zout(kooktijd 8 min.), giet af en vermeng met de saus. Werk af met de pecorino.

(*)Je kan ook chilivlokken of gedroogde chilipepertjes gebruiken (zaadjes verwijderen!).

(**)Dit recept is nog lekkerder met finocchietto selvatico in plaats van met venkelzaadjes. Finocchietto selvatico (wilde venkel) heeft een lichte anijssmaak, is fris kruidig met toetsen van munt. In Midden-Italië groeit deze lekkernij zo maar in je tuin, vaak vind je het gewoon langs de weg.
Back to the top