Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Spaghetti alle vongole

4 personen

320g spaghetti ( Montagna), 1kg vongole, een teentje look, een bussel bladpeterselie fijngehakt, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), zwarte peper, zout, grof zeezout

Reinig de vongole zorgvuldig. Gooi de beschadigde en lege exemplaren weg. Laat de vongole vervolgens 2 tot 3 uur rusten in water en grof zeezout om het eventuele overgebleven zand aan de vongole te onttrekken. Laat de vongole uitlekken in een vergiet. 

Warm de olijfolie op in een pan en voeg er de look aan toe. Laat even op smaak komen. Voeg de vongole toe. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat gedurende enkele minuten koken op een hoog vuur. Schud af en toe op tot alle vongole geopend zijn. 

Zet het vuur onmiddellijk af. Verwijder het lookteentje en neem de vongole uit de pan. Hou de vongole warm. Het kooksap van de vongole hebben we zo dadelijk nodig. 

Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met zout, en giet af als de helft van de kooktijd verstreken is (dus na 5 min.). Hou het kookwater van de spaghetti bij de hand. 

Giet het sap van de vongole in een pan, voeg de spaghetti toe samen met een beetje kookwater van de pasta en vervolledig de kooktijd (nog 5 min.). Voeg op het einde de vongole en de peterselie toe. Meng goed en dien onmiddellijk.

Back to the top