Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Sedanini farro/spelt met konijn en aubergine

4 personen

320g sedanini van spelt (Monterosso), naar keuze: konijnenrug (in stukken gesneden) of konijnenbillen, 2 wortelen en 2 seldertakjes in kleine stukjes gesneden, 2 uien fijngesneden, een glas witte wijn, een soeplepel tomatenconcentraat, 2 laurierblaadjes, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), vleesbouillon, zwarte peper, zout, 2 aubergines in schijfjes gesneden (*), bladpeterselie fijngehakt

Fruit de ui, wortel en selder in de olijfolie. Voeg het konijn en de laurier toe en bak het konijn aan. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Los de lepel tomatenconcentraat op in een half glas opgewarmde vleesbouillon, voeg toe en meng goed onder het konijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat gedurende een uurtje stoven op een laag vuur met het deksel op de pan. Voeg eventueel nog wat bouillon toe zodat het konijn niet uitdroogt.

Bak ondertussen de aubergines aan in olijfolie. Kruid met zout en peper. 

Neem het konijn na een uurtje uit de pan. Versnij het, en doe de konijnenstukjes samen met de aubergines terug in de pan. Zet even op een niet te hoog vuur, roer goed om en voeg de peterselie toe. 

Kook de sedanini al dente in ruim water met zout (8 tot 10min.) Meng de pasta onder de konijnensugo en dien op.

(*) Tegenwoordig zijn de aubergines minder bitter, zouten blijft een ding maar is geen must. Door de aubergine vooraf te zouten, onttrek je er het vocht uit en minder vocht is meer smaak. Bovendien zout je de aubergine zo van binnen en meer zout is ook meer smaak. Hoe ga je te werk? Snij de aubergines in reepjes en bestrooi ze met keukenzout. Laat een half uurtje trekken. Spoel het zout en het vrijgekomen vocht af, en dep de aubergines droog met een stukje keukenrol.

Back to the top