Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Pappardelle met portobello, funghi porcini en carpaccio van truffel

Voor 3 tot 4 personen

250g pappardelle (Montagna), 400g portobello paddenstoelen in stukken gesneden, 20g gedroogde funghi porcini/eekhoorntjesbrood, carpaccio di tartufi estivo/carpaccio van zomertruffel (Cianni Tartufi & Figli), 2 salsiccia (*), 2 teentjes look fijngesneden, bussel bladpeterselie blaadjes fijn gehakt, scheutje witte wijn, bouillon, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), zout, zwarte peper, parmigiano kaas

Leg de gedroogde funghi porcini in een diep bord, bedek ze met lauw water en laat 15 min. weken. Laat de funghi porcini uitlekken, maar behoud het kookvocht (**).

Verwijder het velletje van de salciccia en snij in stukjes. Bak de look en de peterselie aan in de olijfolie, roer er vervolgens de stukjes salsiccia onder en bak aan. Voeg de portobello toe, doe de witte wijn erbij en meng goed.  Meng de funghi porcini eronder, dan de bouillon. Laat alles even koken. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur af en meng de carpaccio van truffel onder de paddenstoelen.

Kook de pappardelle al dente in ruim water met een beetje zout (kooktijd 6 min.). Giet de pasta af en meng onder de paddenstoelen. Serveer en werk af met parmigiano kaas.

(*) Salsiccia is Italiaanse worst van varkensgehakt gekruid met venkel en eventueel anijs. Bij ons verkrijgbaar bij de betere slager.

(**) Het vocht van de funghi porcini is een lekkernij, ideaal ter vervanging van bouillon.

Back to the top