Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Paccheri met mosselen en hummus van tuinbonen

2 à 3 personen

200g paccheri Kamut (Nojà), 1kg mosselen, een pikant pepertje fijngehakt, bladpeterselie fijngehakt,  potje hummus van tuinbonen (I Lubachi), olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), zwarte peper, zout

Was de mosselen. Gooi de beschadigde en lege exemplaren weg. Verwarm olijfolie in een pan  en voeg de mosselen toe. Als de mosselen een beetje open zijn, neem je de pan van het vuur.

Kook ondertussen de paccheri in ruim water met zout, en giet af na ongeveer 7 minuten. Bewaar een gedeelte van het kookwater van de pasta.

Neem een derde pan en voeg olijfolie toe. Als de olijfolie opgewarmd is, voeg je het fijngehakte pepertje toe, daarna de peterselie. Laat even op smaak komen, en voeg een half potje hummus toe. Leng aan met het sap van de mosselen en een beetje kookwater van de pasta. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Meng de paccheri hieronder, en nog een beetje kookwater van de pasta. Voeg tenslotte de mosselen toe, kruid nog even met een beetje peper. Meng het geheel en laat  gedurende enkele minuten koken op een hoog vuur. Schud af en toe op tot alle mosselen voldoende gekookt zijn en de pasta al dente is.

Back to the top