Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Lasagne farro/spelt met broccoli, venkel ansjovis en erwtjes

3 personen

250g lasagne (Monterosso), 500g broccoli in kleine roosjes gesneden, 1 venkel in reepjes gesneden,  100g (diepvries)erwtjes, 1 vers chilipepertje (*), 1 teentje verse look fijngesneden, 1 ui fijngesneden, zout, zwarte peper, ansjovisfilets, olijfolie Extra Vergine (L’Olivaio), groentebouillon, mozzarella, pecorino kaas

Verwijder de zaadjes van het chilipepertje (de zaadjes zijn héél pikant) en hak het pepertje in kleine stukjes. 

Fruit de fijngesneden ui in de olijfolie, voeg de ansjovisfilets toe en laat smelten. Gebruik voldoende olijfolie zodat het niet aanbrandt. 

Als de ansjovis voldoende is opgenomen, kan de broccoli en de venkel mee aangebakken worden. Voeg vervolgens het fijngesneden pepertje en look toe, en breng op smaak met peper en zout. Leng aan met groentebouillon. Voeg de erwtjes toe. Laat enkele minuutjes sudderen met het deksel op de pot. 

Kook ondertussen de lasagne 3 min. in ruim gezouten water. Giet de lasagne af en leg de bladen op een propere theedoek. 

Bedek de bodem van een ovenschotel met olijfolie en breng een laagje lasagne aan, vervolgens een laagje groenten, een laag lasagne, de in stukjes getrokken mozzarella, lasagne, groenten, eindig met een laagje lasagne. Werk af met de geraspte pecorino. Zet gedurende een uur in de oven (180°C), waarvan de laatste 10 min. zonder aluminiumfolie. Neem de lasagne uit de oven, laat 5 min. laten rusten en dien op.  

(*) Je kan ook chilivlokken of gedroogde chilipepertjes gebruiken (zaadjes verwijderen!).

Back to the top