Gratis levering in de Provincie Antwerpen

Aperitivo fava di Fratte Rosa

Paté di fava con finocchietto selvatico/tapenade van tuinbonen en wilde venkel (I Lubachi), fava in olio Extra Vergine con finocchietto selvatico/tuinbonen in olijfolie Extra Vergine en wilde venkel (I Lubachi), confettura di cipolla di Suasa/uienconfituur van de cipolla di Suasa (*)(I Lubachi), pecorino en/of pancetta, brood naar keuze: stokbrood, ciabatta….

Doe tuinbonen met de olijfolie in een diep bord of schoteltje, voeg stukjes brood toe. Heerlijk om te dippen.

Rooster enkele sneetjes brood in de oven. Neem uit de oven als ze goudbruin zijn. Besmeer enkele sneetjes met de tapenade van tuinbonen, en enkele sneetjes met de uienconfituur.

Leg op andere sneetjes een schijfje pecorino kaas en/of pancetta, rooster vervolgens ook even in de oven. Neem de crostini uit de oven als de pecorino gesmolten/de pancetta krokant is. Werk af met een tuinboon.

Serveer de overschot van de pecorino kaas met de uienconfituur.

(*) De cipolla di Suasa wordt exclusief geteeld in de zone van Castelleone di Suasa en San Lorenzo in Campo. De buitenschil van de ui heeft een terracotta kleur, het vruchtvlees is wit met een roosachtig vliesje. De ui heeft een zalig zoete smaak. De cipolla di Suasa heeft het label van de Slow Food beweging verworden!
Back to the top